ПЕТАК, 7. 12. 2018 - 14:32

Владика Иринеј са Србима из Чикага сложно за помоћ Косову и Метохији. Патријарх Иринеј им упутио поруку.

Његово Преосвештенство Епископ источно-амерички г-дин Иринеј служио је у недељу 2. децембра, Свету архијерејску Литургију у Храму Светог Васкрсења у Чикагу. Ово сабрање било је значајно и због помоћи која је овом приликом прикупљена за помоћ нашем народу на Косову и Метохији о чијем је страдању и тешкој ситуацији у којој живе у својој видео поруци посведочио и Свјатјејши Патријарх српски Г-дин Иринеј.

ТВ Храм
Света архијерејска Литургија у Чикагу

Након Свете архијерејске Литургије Владика Иринеј посетио је дечију црквену школу а након тога уприличено је и послужење за сабране вернике на коме су прикупљана средства за помоћ српском народу на Косову и Метохији.

Сабраном народу се путем видео линка обратио и Његова Светост Патријарх српски Г-дин Иринеј који им је поручио да је ситуација на Косову и Метохији веома тешка и позвао их да не забораве своју браћу на нашем Светом Косову.

ТВ Храм
Патријарх се верном народу у Чикагу обратио путем видео поруке

Коло српских сестара захвалило се Телевизији "Храм" и главном и одговорном уреднику наше телевизије протојереју-ставрофору Стојадину Павловићу на помоћи у реализацији овог хуманитарног скупа и преношењу Патријархове поруке, као и ђакону Дамјану Божићу који је преводио поруку Његове Светости свим нашим сународницима који су, на жалост, заборавили наш језик.

ТВ Храм
Светом архијерејском Литургијом началствовао Владика источно амерички Иринеј
ТВ Храм
Владика Иринеј у посети дечијој црквеној школи
ТВ Храм
Србима у Чикагу је и кроз прикладну изложбу фотографија приказан живот Срба на Косову и Метохији

Повезане вести

Вести