ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018 - 12:02

Извор: TV Hram

Сурет патријараха

Његово Блаженство Патријарх антиохијски и свега Истока г. Јован X, који борави у званичној (мирној) посети Патријарху српском и Српској Православној Цркви, стигао је 15. октобра 2018. године, заједно са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Иринејем, у Подгорицу.

ТВ Храм
Патријарси Јован Х и Иринеј у пратњи митрополита Амфилохија

У пратњи Патријарха Јована налазе се архијереји Антиохијске патријаршије Митрополит акарски г. Василије и Митрополит њујоршки и целе Сјеверне Америке г. Јосиф, док је у пратњи Патријарха Иринеја Митрополит загребачко-љубљански г. Порфирије, а у Подгорицу су са предстојатељима двају Цркава допутовали и господа Епископи шумадијски Јован и ваљевски Милутин.

На подгоричком аеродрому високог госта дочекао је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије и Епископ будимљанско- никшићки г. Јоаникије са свештенством Митрополије црногорско-приморске.

TВ Храм
Дочек на аеродрому

Његово Блаженство Патријарх антиохијски и целог Истока Јован X и Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј допутовали су на Цетиње и у Цетињском манастиру се поклонили кивоту Светог Петра Цетињског, руци Светог Јована Крститеља и честици Часног крста Господњег. 

ТВ Храм
Патријарси у Цетињском манастиру

Патријархе је на Цетињу дочекао Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са више архијереја наше помесне Цркве, многобројним свештенством и монаштвом, професорима и ђацима Богословије Светог Петра Цетињског и верним народом Цетиња.

Повезане вести

Вести