ПЕТАК, 31. 8. 2018 - 22:04

Извор: ТВ Храм

Доксологија у част Патријарха српског у Цириху

Српска православна парохија циришка имала је изузетну част да 31. августа у храму Успења Пресвете Богородице у насељу Швамендинген дочека Његову Светост Патријарха српског г-дина Иринеја, који борави у вишедневној посети Епархији аустријско-швајцарској.

ТВ Храм
Патријарх српски Иринеј са најмлађим православним верницима у Цириху

Тим поводом у Успенском храму вечерње богослужење са доксологијом Његовој Светости Патријарху српском г-дину Иринеју служили су настојатељ храма протојереј-ставрофор др Мирослав Симијоновић, протојереј Драган Станојевић, протојереј Бранимир Петковић, протођакон Стеван Рапајић и ђакон Иван Толић. Молитвеном слављу благољепијем допринео је и храмовни хор Богородичин као и свештенство Епархије аустријско-швајцарске.

ТВ Храм
Доскологија у част Патријарха српског г-дина Иринеја

У поздравном слову епископ Андреј је изразио Његовој Светости, у име свештенства и верника Епархије аустријско-швајцарске, захвалност за канонску посету. Епископ Андреј је истакао значај духовне повезаности верника са Патријархом српским за очување верског и националног идентитета.

У обраћању присутним верницима Свјатјејши Патријарх г-дин Иринеј је заблагодарио на гостопримству и подсетио верни народ на важност очувања православног хришћанског живота првенствено кроз редовно учешће у богослужбеном животу Цркве. Његова Светост је изразио задовољство због присуства великог броја верника, нарочито деце, и подсетио на културна и духовна блага која кроз векове баштини српски народ. На крају, Његова Светост је поклонио настојатељу храма протојереју-ставрофору др Мирославу Симијоновићу икону Пресвете Богородице као знак његовог молитвеног старања над циришком заједницом и у спомен на Патријархову канонску посету.

ТВ Храм
Православни верни народ окупљен испред Цркве да дочека Патријарха српског

Свечаном дочеку Његове Светости Патријарха српског г-дина Иринеја присуствовали су сви свештеници из архијерејског намесништва за Швајцарску као и многи угледни гости. После богослужења у парохијској сали Успенског храма приређена је свечана трпеза љубави.

Повезане вести

Вести