СРЕДА, 23. 5. 2018 - 17:24

Извор: ТВ Храм

Састанак Патријарха Кирила и Патријарха Иринеја у Москви

У патријаршијској радној резиденцији у Москви, непосредно пред церемонију доделе награде Међународног фонда за јединство православних народа, састали су се поглавари Руске и Српске Православне Цркве.

Фото: Сергей Власов
Састанак делегација Руске и Српске православне Цркве

Срдачно поздрављајући предстојатеља Српске Православне Цркве, Његова Светост Патријарх московски и све Русије г. Кирил је нагласио: -Ми смо веома срећни што сте допутовали у Москву поводом Вашег избора за носиоца награде Међународног фонда јединства православних народа.

Његова Светост г. Кирил је истакао значај доприноса Свјатејшег Патријарха г. Иринеја и Српске Православне Цркве за јединство Православља. -Ми ћемо Вам одати част поводом доделе награде, а уочи тог догађаја желели бисмо да се са Вама састанемо како би разменили мишљења о неким битним питањима, изјавио је у наставку предстојатељ Руске Православне Цркве.

Фото: Сергей Власов
Патријарх српски Иринеј и Патријарх московски Кирил

Патријарх српски Иринеј изразио је захвалност на признању "за изузетан рад на јачању јединства православних народа", уз напомену да је та награда велика част за њега.

У наставку разговора, предстојатељи Руске и Српске Православне Цркве дотакли су се широког спектра питања која се тичу обостраних односа и општеправославног јединства.

Након састанка Свјатјејши Патријарси разменили су поклоне.

Повезане вести

Вести