ЧЕТВРТАК, 12. 4. 2018 - 11:15

Извор: Митрополија дабробосанска

Васкршњи концерт СПД „Слога“ у Новом Сарајеву

Српско пјевачко друштво Слога из Сарајева приредило је 9. априла 2018. године Васкршњи концерт у храму Преображења Господњег у Новом Сарајеву - Пофалићима.

Митрополија дабробосанска

Поред многих гостију концерту је присуствовао и Митрополит дабробосански г. Хризостом са многобројним свештенством из Сарајева и околине.

Како репертоаром тако и својим виртуозним извођењем СПД Слога је оправдала поверење и надања присутних што је и награђено великим аплаузима после савке изведене нумере. На почетку концерта чланове СПД Слога као и све госте поздравио је Високопреосвећени Митрополит који је свима честитао Васкрс. Митрополит је посебно захвалио СПД Слога на уложеном труду и вишедеценијском сведочењу српске православне духовности и музичке уметности у Сарајеву.

Иначе, Српско пјевачко друштво Слога основано је давне 1888. године, како пише у оснивачкој повељи, ради уљепшавања богослужења у сарајевским православним црквама. Богу благодарећи и захваљујући великим ентузијастима Српско пјевачко друштво Слога надживело је све сциле и харидбе кроз које је пролазило од 1888. до 2018. године - пуних 130 година.

Повезане вести

Вести