ЧЕТВРТАК, 12. 4. 2018 - 11:10

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Васкрсење Господње у Аустралији

У суботу, 7. априла 2018. године, неколико тренутака пре поноћи свечано је започето прослављање Празника над празницима - Васкрсења Господњег.

Митрополија аустралијско-новозеландска
Васкрсење Господње у Аустралији

У храму Светог кнеза Лазара у Сиднеју поноћно пасхално јутрење служио је Његово Преосвештенство Епископ аустралијско новозеландски г. Силуан коме су саслуживали јереј Андреј Крстић и протођакон Петар Мракић. Опход око храма са упаљеним свећама и појањем хора наговестио је пасхалну радост граду Сиднеју.

У препуном храму Владика је савршио јутрење читањем Васкршњег слова Светог Јована Златоустог, а затим је отац Андреј прочитао посланицу владике Силуана. У наставку свету Литургију служио је отац Андреј док се Преосвештени Владика Силуан повукао да би следећег јутра литургисао у храму Светог Георгија у Кабрамати.

Свих осам српских православних цркава у Сиднеју биле су пуне и у суботу у поноћ и у недељу ујутро. Усклик радости Христос Васкрсе! - Ваистину Васкрсе! сабрао је верне и на Васкршњи понедељак када је саборна архијерејска Литургија служена у храму Светог Стефана у Рути Хилу.

Повезане вести

Вести