ЧЕТВРТАК, 12. 4. 2018 - 16:00

Извор: ВДС

Празник Васкрсења Христова у Црквеној народној кухињи

Након јутарње Литургије и причешћа, на дну Француске улице сакупило се много добрих људи заједно са волонтерима и запосленима у Старатељству који су традиционално за Васкрс у друштву најугроженијих становника престонице. Данима уназад вредне руке волонтера радиле су да би на празника све било спремно. Најпре је офарбано преко четири хиљаде јаја и направљено близу две хиљаде оброка који су по обичају дељени на свим пунктовима Црквене кухиње, а највише у самом седишту Црквене кухиње на Васкрс у подне.

ВДС
Празник Васкрсења Христова у Црквеној народној кухињи

На дан највећег хришћанског празника волонтери су најпре обишли једанаест домова за децу и старе са којима Верско добротворно старатељство већ годинама одржава сарадњу честим посетама и свакоразном помоћи коју овим институцијама пружа. Деци и најстаријим суграђанима волонтери су однели офарбана јаја. То јутро подељено је око 1300 васкршњих јаја у овим установама.

ВДС
Празник Васкрсења Христова у Црквеној народној кухињи

У подне је уследила подела оброка, који су ове године захваљујућу управи Верског добротворног старатељства били богати, а свако од корисника кухиње добио је и паковање колача које редовно дарују добри људи који инсистирају  да остану анонимни. Преко двадесет волонтера Верског добротворног старатељства радило је тог дана вредно и пожртвовано.

ВДС
Празник Васкрсења Христова у Црквеној народној кухињи

Док су се корисници кухиње окупљали, вредне куварице су спремале мекике, а свако је добио по неко задужење како би процес текао што ефикасније. Читаву процедуру координисао је Василије Ковачевић, увек задужен за рад волонтера. Јереј Владимир Марковић и ђакон Бранислав Јоцић делили су пакете, благосиљајући оне који су дошли.

Повезане вести

Вести