СРЕДА, 11. 4. 2018 - 10:01

Извор: Епархија нишка

Васкрсење Господње у Епархији нишкој

Најрадоснији хришћански празник, празник основе нашег спасења, Васкрсење Господње, свечано је прослављен широм Епархије нишке. Празничне архијерејске Литургије служене су у Нишу, Лесковцу и Пироту.

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је Пасхалним јутрењем и светом Литургијом у поноћ у Саборном храму у Нишу, на којој су свхаристијско учешће узели многобројни верни народ. Хор Бранко је надахнутим певањем украсио прекрасна богослужења.

У јутарњим часовима светој Литургији, којом је началствовао старешина Саборне цркве протојереј-ставрофор Бранко Цинцаревић, присуствовали су Епископ нишки г. Арсеније, представници градске и општинске власти и многобројни верни народ. Појао Дечји хор Бранко. 

Епархија нишка
Саборни Храм испуњен бројним верним народом

На празник Пасхе у поподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније са нишким свештеницима служио је вечерње љубави са читањем Пасхалног Јеванђеља на више језика.

На Васкршњи понедељак Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније богослужио је свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Лесковцу. Епископу је саслуживало бројно свештенство Лесковца и околине. Свету Литургију украсило је и дивно појање црквеног хора Бранко из Лесковца и велики број причасника. 

Епархија нишка
Епископ нишки Арсеније са свештенством

На Светли уторак, 10. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. г. Арсеније служио је свету Литургију у тијабарском Саборном храму у Пироту. Његовом Преосвештенству саслуживало је свештенство града Пирота.

Повезане вести

Вести