УТОРАК, 10. 4. 2018 - 16:10

Извор: РТВ Нови Пазар

Владика Теодосије освештао Крст на новом Храму у Дежеви, родном селу Светог Саве

Пред више стотина мештана Дежеве, али и околних села, представника локалне самоупрве Новог Пазара али и великог броја свештених лица, предводјених епископом рашко призренским Теодосијем, постављен је крст на храм Светог Саве који се гради у Дежеви, у његовом родном месту.

ТВ Храм
Владика Теодосије осветио крст

Овај крст чије изливање и постављање су помогли бројни донатори предводјени Вујицом Ђоровићем из суседног села, најпре је освештан, а онда и постављен на врх овог храма.
Епископ рашко призренски Теодосије рекао је да се овај храм гради у месту где је и требало, у родном месту светога Саве.

“На овај начи се враћамо себи, свом настанку јер овим се одужујемо светом Сави на свему што је урадио за наш род и говоримо му да нећемо одавде никуда ” – рекао је владика Теодосије.
И донатор Вујица Ђоровић, успешни бизнисмен који је највише новца дао за изливање крста, рекао је да му је жао што се овакав храм прави тек сад на овом “светом месту”.

ТВ Храм
Храм Светог Саве у Дежеви

“Жао ми је што током  школовања нисмо знали какво богатство поседујемо овде где смо родјени. Сам Бог нас је послао овамо да помогнемо изградњу храма, који је требало да се гради и пре онога велелепног у Београду јер је ово родно место Светога Саве. Када храм буде омалтерисан, екипа архитеката и стручњака из Швајцарске доћи ће овде како бисмо урадили иконостас и унутрашњост овог светог места” – најавио је Ђоровић.

Према речима оца Ивана Јеремића, пароха дежевског биће потребно сигурно још две године како би се завршио овај храм, а онда ће се приступити изградњи парохијског дома како би сви посетиоци који обиђу ово свето место имали где да се одморе и освеже.

Повезане вести

Вести