УТОРАК, 16. 2. 2021 - 19:23

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Архијерејска Литургија и рукоположење у Тузли

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије богослужио је 15. фебруара 2021. године, на празник Сретења Господњег, у Саборном храму у Тузли.

Епархија зворничко-тузланска

Саслуживали су архимандрит Гаврило, игуман манастира Озрена; протојереј -ставрофор Стево Јовић, архијерејски намесник тузлански; протојереј Милош Тришић, старешина Саборног храма у Тузли; протонамесник Иван Савиновић, бригадни свештеник при Оружаним снагама БиХ; протонамесник Спасоја Радовановић, свештеник тузлански; протонамесник Небојша Товирац, парох даздаревачки; протођакон Богдан Стјепановић и ђакон Љубомир Босић.

-Старац Симеон је вест да је Месија дошао и да је у Храму посведочио свима онима који су били у Храму. То су значи свима онима који су, по целој Јудеји, били припремљени за долазак Месије. Ми би данас рекли: Онима који су у Цркви, уопште свим хришћанима. Са друге стране пророчица Ана проповеда Христа онима који су изван Храма. Тако бива и данас. Говоримо овде у храму али говоримо и кад изађемо напоље онима који нису били у храму јер нису хришћани. То је догађај који је значајан за све људе, за целу васељену, рекао је епископ Фотије.

У току с  вете Литургије Преосвећени Владика рукоположио је ђакона Љубомира Босића у презвитерски чин.

У свештенства и верног народа парохије тузланске, протонамесник Спасоја Радовановић је поклонио икону Светог старца Јосифа Исихасте епископу Фотију на молитвено сећање и знак захвалности за духовно старање и канонску посету.

Повезане вести

Вести