НЕДЕЉА, 7. 2. 2021 - 14:12

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Света архијерејска Литургија у Манастиру Клисини

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије благоизволио је посјетити Манастир Клисину и предводити свету архијерејску Литургију у манастирском храму свете великомученице Марине у недјељу 35. по Духовима 7. фебруара 2021. године када Црква врши свештени спомен на светог Григорија Богослова.

Епархија бихаћко-петровачка

Владици су саслуживали: протопрезвитер-ставрофор Саво Јанковић, Карађорђе Дерајић, протопрезвитер Бојан Митрић, Невен Маринковић, протођакон Немања Рељић и ђакон Алекса Марић.

Након прочитаног јеванђелског зачала из јеванђеља по Луки које говори о исцјељењу слијепог од рођења Његово Преосвештенство је бесједио о вјери као основу цјелокупног духовног живота сваког хришћанина. Управо се та вјера огледа у данашњем јеванђељу када људска природа, овога пута у лику слијепца вапије: Исусе Сине Давидов помилуј ме! Створена природа кличе Творцу, Ономе Који је дао живот, вид, слух свакоме живом на земљи који усрдно вјерује и љуби свим срцем својим како нас и учи Апостол Павле: Вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Послије свет Литургије Владика је дидијелио орден новомученика бихаћко-петровачких г. Др Драгану Бабићу из Бања Луке и г. Небојши Манојловићу из Приједора за њихову несебичну љубав, труд и залагање пружено Српској Православној Цркви Епархији бихаћко-петровачкој а посебно Манастирима Епархије, саопштено је из Кабинета Епископа бихаћко-петровачког и рмањског.

Повезане вести

Вести