СРЕДА, 9. 12. 2020 - 12:24

Извор: Епархија далматинска

Нови свештеник у Далмацији

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је 4. децембра 2020. године, на празник Ваведења Пресвете Богородице, свету архијерејску Литургију у манастиру Крупи.

Епархија далматинска

Том приликом, владика Никодим је рукоположио ђакона Лазара Пријића у чин свештеника. -Данас смо имали велику радост, јер је отац Лазар рукоположен у чин презвитера и тим поводом хтео бих да дам једну поуку и њему и свима нама. Чули смо у данашњем Јеванђељу како Господ каже: 'Maрта, Марта, бринеш се за много, а само је једно потребно'. То једно, то мало што је потребно, јесте да истрајемо на путу Господњем, да следимо свето Јеванђеље и будемо они који живе са Христом, у Христу и по Христу, беседио је Владика и додао:

-Трудећи се да задобијемо Царство Небеско ми треба да исказујемо љубав према свима, посебно према онима који су потребити, па и према непријатељима својим, не би ли нас Господ препознао као своје ученике. То је онај добар одговор који треба да дамо када кренемо на пут са којег нема повратка и када ништа друго не треба да нам буде битно сем самог постојања Господњег. Ми смо на пропутовању кроз овај свет да бисмо једног дана стали пред лице Господње и постали Његова мала браћа, деца и наследници светлости. Оцу Лазару, а и свима нама желим да се једнога дана нађемо заједно у Царству Небеском, где ћемо се гледати лицем к лицу са Господом и једни са другима и радовати се што смо се трудили да испунимо све ово што сам рекао у свом животу на Земљи и тако постали наследници Царства Небеског.

Повезане вести

Вести