ПОНЕДЕЉАК, 9. 11. 2020 - 14:29

Извор: Епархија шумадијска

Епископ шумадијски Јован богослужио у Крагујевцу

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован је 7. и 8. новембра 2020. године, служио свете архијерејске Литургије у крагујевачким храмовима Васкрсења Христовог и св. Димитрија, извештавају ђакони Александар Ђорђевић и Урош Костић, а преноси Информативна служба Епархије шумадијске.

Епархија шумадијска

Владика Јован је 07. новембра 2020. године, на Задушнице, свету архијерејску литургију служио у храму Васкрсења Христовог на крагујевачком градском гробљу Бозман. По заамвоној молитви, служен је парастос (панихида) и преливено је жито које су донели присутни верници, а по завршеној литургији Преосвећени је обишао гробна места и одржао помен.

На дан св. Димитрија, Епископ Јован је служио свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу. Присутним верницима беседом је празник честитао ђакон Урош Костић, који се најпре захвалио Епископу Јовану на молитвеној посети, а потом пожелео да се црквена заједница у сушичком храму још више утврди у вери. Након причешћа већег броја верујућих душа, уследио је опход око храма и чин резања славског колача у ком се Владика Јован помолио за све свечаре овога дана, честитавши свима храмовну славу.

Опширније о молитвеним сабрањима прочитајте на интернет-страници Епархије шумадијске.

Повезане вести

Вести