СРЕДА, 21. 3. 2018 - 12:00

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Епископ Силуан богослужио у Вајколу

Омладинска слава у Вајколу. Уведен у дужност нови парох.

Митрополија аустралијско-новозеландска
Епископ Силуан богослужио у Вајколу

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан настављајући своју посету Бризбејну служио је 18. марта 2018. године, на празник Светог Николаја Жичког, свету архијерејску Литургију у храму Светог Николаја у Вајколу. Саслуживали су архијерејски намесник бризбејнско-велингтонски протојереј-ставрофор Велибор Бојичић, протонамесник Станиша Остојић и протођакон Миодраг Томић.

Тог дана омладина парохије у Вајколу прославила је своју славу, Светог Николаја Жичког. У јеванђељској беседи Владика је, између осталог, присутне подсетио на значај поста и молитве, али и на неопходност вере у нашем односу са Богом. -Јер је, по речи Христовој, све могуће ономе који верује, подсетио је владика Силуан, који је овом приликом на парохијску дужност поставио свештеника Станишу  Остојића и одликовавши га достојанством протојереја.

Епископ је истакао труд свештеника Станише у мисионарским парохијама последњих година и пожелео му успешан рад на њиви Господњој међу народом Божјим вајколске парохије. Владика је захвалио и проти Велибору на дугогодишњем успешном раду како у отаџбини, тако и у Аустралији. Прота Велибор ће, иако се повлачи са парохијске службе, остати на дужности старешине храма и надгледати довршетак иконописа и уређења храма.

Планирано је да све три активне парохије у Квинсленду у скорој будућности добију младе свештенике, с тим што ће при њима остати причислени и пензионисани свештеници, носиоци великог пастирског искуства, као подршка и помоћ новим паросима. -Ово је јединствена  прилика у историји наше Цркве на овим просторима и нова могућност да се рад на ширењу јеванђељске поруке ојача и продуби. То је неопходно свагда, али  посебно у наше време које обилује многим изазовима, поручио је владика Силуан.

Повезане вести

Вести