ЧЕТВРТАК, 5. 11. 2020 - 10:17

Извор: СЦП, Епархија будимљанско-никшићка

Патријарх Иринеј и Епископ Јоаникије позитивни на вирус корона

У склопу редовне процедуре тестирања, а након епидемиолошке процене, учињено је PCR тестирање на SARS CoV2 којим је потврђено да је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј позитиван, без симптома и одличног општег стања.

ТВ Храм

Данас је у заједничком саопштењу СПЦ и Министарства одбране Републике Србије наведено да је његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примљен синоћ у Војну ковид болницу „Kарабурма“ након што је током редовног тестирања потврђено постојање вируса SARS CoV2.

"Патријарх Иринеј је доброг општег стања, без тегоба и без повишене телесне температуре. На болничко лечење je примљен ради лекарског надзора и контроле, а о његовом здравственом стању конзилијарно ће бринути тим лекара различитих специјалности" - истиче се у саопштењу.

Из епархије будимљанско-никшићке саопштене су новости у вези са задравственим стањем Епископа Јоаникија. 

Приликом редовног  вечерњег лекарског обиласка Епископа Јоаникија, констатовано је да је владика непромијењеног (уредног) општег стања, те да су сви физикални налази по системима у физиолошком опсјегу. Витални параметри су стабилни (телесна температура, сатурација и крвни притисак), а његов субјективни осећај добар.

У току лекарског обиласка пристигао је и резултат јуче спроведеног PCR тестирања на нови корона вирус, који је позитиван. У складу са тим, биће ординирана адекватна терапија.

О здравственом стању Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија јавност ће бити извијештена након спровођења планираних контролних лабораторијских налаза и снимака плућа, саопштила је информативна служба Епархије будимљанско-никшићке.

Повезане вести

Вести