ЧЕТВРТАК, 1. 10. 2020 - 14:28

Извор: СПЦ

Патријарх Иринеј служио Свету Литургију и полугодишњи парастос Владики Милутину у ваљевском Саборном храму

Молитва за душу једног од најугледнијих архијереја Српске Православне Цркве данашњице, Епископа ваљевског Милутина, од чије се земаљске кончине навршило шест месеци, повод је величанственог молитвеног скупа у храму Васкрсења Христовог у Ваљеву.

ТВ  Храм

Свету архијерејску Литургију и парастос блаженопочившем владики Милутину служио је 1. октобра Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, уз саслуживање администратора Епархије ваљевске Епископа шабачког г. Лаврентија, Епископа бачког г. Иринеја, Епископа шумадијског г. Јована, Епископа мохачког г. Исихија, свештеномонаштва и свештенства из више епархија, као и појање Црквеног хора „Хаџи Рувим“.

Поред родбине и пријатеља владике Милутина и мноштва овдашњег верног народа, у приношењу молитава учествују представници државне и локалне власти, здравствених, образовних и других јавних установа и истакнути привредници ваљевског краја.

Част овом, у духовном животу Ваљевске епархије веома важном догађају, својим доласком су указали Његова екселенција Валериј Бриљов, амбасадор Републике Белорусије у Србији и на нерезиденцијалној основи у Северној Македонији и Црној Гори, и дипломатски представници више земаља у Београду.

Повезане вести

Вести