СУБОТА, 17. 3. 2018 - 10:00

Извор: Епархија нишка

Високо црквено признање проф. др Жарку Ранковићу

Орден Светог краља Милутина дугогодишњем директору Инфективне клинике КБЦ у Нишу проф. др Жарку Ранковићу

Епархија нишка
Високо црквено признање проф. др Жарку Ранковићу

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је 17. марта 2018. године свету архијерејску Литургију у капели Светог Јована Милостивог на Инфективној клиници Клиничко-болничког центра у Нишу. Саслуживали су архијерејски намесник први нишки протојереј Миодраг Павловић, протојереј-ставрофор Радован Петровић, протојереј Зоран Филиповић, протонамесник Димитрије Петровић, јереј Милан Крстић и ђакон Нектарије (Ђурић).

По завршетку Литургије, епископ Арсеније се обратио присутнима беседом у којој је нагласио да је најспасоносније за свакога коме је лекарска помоћ потребна јединство молитве и медицинско знање, јер је човек биће тела и душе. Владика је рекао и да се вера не противи науци него иде у корак са њом и да су лекари сарадници Божји.

Потом је прочитана грамата о додели високог признања Српске Православне Цркве, ордена Светог краља Милутина, које је Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве доделио дугогодишњем директору Инфективне клинике проф. др Жарку Ранковићу. Орден је додељен за заслуге проф. Ранковића на уређењу богослужбеног простора на Инфективној клиници у Нишу. Литургији и уручивању ордена присуствовао је велики број лекара, медицинског особља и грађанства.

Повезане вести

Вести