НЕДЕЉА, 23. 8. 2020 - 10:30

Извор: www.spc.rs

Празник Светих Зосима и Јакова у манастиру Туману

Диван је Бог у светима својим, прослављен и у наше време у роду српском кроз преподобне Зосима и Јакова.

www.spc.rs

И ове 2020. године торжествено је прослављен празник Светих Зосима и Јакова у њиховој светој обитељи, манастиру Туману. Свето славље било је испуњено монаштвом, свештенством и верним народом из свих крајева. Свету Литургију је служио високопреподобни архимандрит Доситеј, игуман гргетешки, уз саслужење неколико десетина свештенослужитеља и ђакона из више епархија.

-Данас нас је све изузетно обрадовао Свети Зосим још једним својим чудом којим нам је посведочио да нас непрестано чује и заступа пред Господом. Управо данас рођен је дечак Зосим, син свештеника Дарка и попадије Данијеле Мирковић из Браничева. У почетку трудноће јавили су се велики проблеми са могућношћу лошег исхода за бебу. Родитељи су се силно и са пламеном вером молили Светом чудотворцу Зосиму крај његових светих моштију у манастиру Туману. Молитву су допунили заветом да ће детету ако буде мушко дати име по Светом Зосиму. Светитељ их је чуо и услишио. Дечак Зосим рођен је на празник свог светог имењака у 12.45 часова, 21. августа 2020. године, сведочи братија из манастира Тумана.

-Молитвама Светог Зосима рођена су многа деца, верујемо да је ово прво дете које носи његово име. Диван је Бог у светима својим, прослављен и у наше време у роду српскоме, кроз преподобне Зосима и Јакова, кажу оци тумански.

Повезане вести

Вести