НЕДЕЉА, 15. 12. 2019 - 13:10

Извор: Радио Слово љубве

Патријарх Иринеј: Кад изађемо пред лице Божије показаћемо се делима својим

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је данас 15. децембра 2019. године, у недељу 26. по Духовима, Свету Архијерејску Литургију у цркви Ружици на Калемегдану у Београду.

Радио Слово љубве

Његовој Светости саслуживали су протојереји – ставрофори др Саво Б. Јовић и др Предраг Пузовић, као и ђакони др Сава Милин и др Србољуб Убипариповић. Светој Архијерејској Литургији молитвено су присуствовали и старешина храма протојереј – ставрофор др Владимир Вукашиновић и протојереји – стафрофори др Драган Милин, др Драган Протић и др Љубивоје Стојановић.

После Светог Причешћа Свјатјејши је произнео беседу у којој је поучио свештенство и верни народ истакавши да је „Господ Отац наш, а када је Бог Отац наш, онда смо и сви ми браћа међу собом“. То можемо видети у веома важној причи из данашњег Јеванђеља, кроз коју нам Господ саопштава да смо ми народ Божији, који долазимо и пролазимо кроз овај свет. „Ми овде на земљи имамо свој рок, своје време, које треба да испунимо и да се вратимо дому своме. Дом наш је Царство Божије, а ми се овде припремамо својим трудом и благодаћу Божијом “, рекао је Свјатјејши. И зато све што имамо, примили смо као дар од Господа а једино што имамо, то су наша дела.

Повезане вести

Вести