СРЕДА, 14. 3. 2018 - 09:22

Извор: Епархија тимочка

Рукоположење у Крстопоклону недељу у Неготину

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је 11. марта 2018. године, у Крстопоклону недељу, светом архијерејском Литургијом у Саборном храму Свете Тројице у Неготину.

Епархија тимочка
Рукоположење у Крстопоклону недељу у Неготину

Саслуживали су игуман манастира Буково архимандрит Козма, парох параћински протојереј-ставрофор Љубисав Соколов, архијерејски намесник неготински протојереј Зоран Јовић, старешина храма протојереј Милан Радовић, јереји Марко Пајчин и Марко Јокановић, јерођакон Илија (Јовановић), ђакони Дејан Соколов, Мирослав Николић и Вук Јовановић. На литургијском сабрању појао је хор Саборног храма под диригентском управом проф. Светлане Кравченко.

У току литургије владика је рукоположио дипломираног теолога Уроша Памучара из Неготина у чин ђакона. Нови ђакон ће службовати у Зајечару.

У беседи Владика је поздравио и благословио све који су се сабрали у свету недељу посвећену православљу и Часном и Животворном крсту Господњем у неготинском храму. -Нова благодат је посетила данас све присутне рукоположењем ђакона Уроша, који ће и убудуће, као и до сада, својим богоугодним животом, радом и примером сведочити нашу веру и следовати за Господом, поручио је Владика нагласивши потом и значајну улогу коју имају супруге свештених лица у заједничком животу, служењу у Цркви и проповеди Јеванђеља Христовог.

Повезане вести

Вести