ЧЕТВРТАК, 18. 7. 2019 - 14:26

Владика Јован и Владика Исихије на слави Заједнице "Земља живих"

Заједница Земља живих представља пружену Божју руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу - Божји одговор онима који траже искрену радост и смисао у животу.

ТВ Храм
Прослављена слава Заједнице "Земља живих"

Епископ шумадијски Јован, уз саслуживање Епископа мохачког Исихија, служио је Божанску Литургију на празник Полагања часне ризе Пресвете Богородице у порти цркве брвнаре посвећене Светом великомученику Георгију у Брајковцу поводом славе Заједнице за рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности Земља живих.

Литургији је присуствовао и директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милета Радојевић са сарадницима.

ТВ Храм
Владика Јован на слави заједнице "Земља живих"

Надахнутом беседом Владика шумадијски Јован подсетио је на значај празника Полагања часне ризе Пресвете Богородице као и на помоћ и заштиту коју је Пресвета Богородица кроз векове пружала свима, па и данас, онима који јој молитвено припадају. Владика се нарочито осврнуо на значај Богородичиног јеванђеља садржаног у поруци присутнима на свадби у Кани Галилејској: “Што год вам каже, учините.” Овим речима Мајка Божија позива на послушање њеном сину. Онај ко није научио да правилно слуша, никада неће знати правилно ни да заповеда. Пресвета Богородица је схватила своју дужност у овоме свету, да за Бога живи и да њему, као извору Живота, приводи и друге људе. То она и данас чини, приводећи верне Господу и учећи их да чине оно што је Господ рекао.

ТВ Храм
Слава заједнице "Земља живих"

На крају Литургије вернима се обратио и Епископ мохачки Исихије изразивши велику радост због учешћа у данашњој прослави, преневши окупљенима поздраве, молитве и благослове Епископа бачког Иринеја (Буловића).

Том приликом, Владика шумадијски Јован доделио je орден Вожда Карађорђа Милану Мишковићу из Лазеревца, директору РБ Колубара, у знак признања за несебичну помоћ заједници Земља живих.

После свете Литургије припремљена је трпеза љубави трудом штићеника заједнице у Брајковцу и њиховог старешине протојереја-ставрофора Александра Новаковића.

ТВ Храм
Слава заједнице "Земља живих"

Повезане вести

Вести