СРЕДА, 26. 2. 2020 - 17:12

Извор: Радио Слово љубве

Светосимеоновски концерт ВДС-a и децe из Грчке

У навечерје празника Светог Симеона Мироточивог, 25. фебруара 2020. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке је организовало Светосимеоновски концерт на Православном богословском факултету у Београду.

Радио Слово љубве

Наступио је хор и оркестар Музичке школе из грчког града Катерини. -Овај концерт је покушај да искажемо захвалност митрополиту Георгију који је током више деценија домаћин српским малишанима и вишедетним породицама које, захваљујући њему, добијају прилику да летују на грчком приморју, нагласио је секретар ВДС-а јереј Владимир Марковић.

Деца из Музичке школе из грчког града Катерини, предвођена директором школе Георгијем Вардахостасом, првим диригентом Лазаром Цорбазидисом, главним корепетиром Стелом Камбуриту и диригентом Евтихијом Кавалито, извела су низ нумера грчке народне музике, а на крају су публику изненадили са две песме на српском језику: Ми смо деца неба и Тамо далеко коју су отпевали заједно са публиком.

Директор школе Георгије Вардахостас је захвалио на срдачној добродошлици: -Са великом радошћу прихватили смо позив позив ВДС-а јер знамо и осећамо да се налазимо у пријатељској земљи код братског народа.

На крају је гостима из Грчке на доласку и наступу захвалио декан Православног богословског факултета Универзитета у Београду јереј проф. др Зоран Ранковић и подсетио: -Оваквих окупљања и концерата било је највише онда када је нашој земљи било најтеже, управо захваљујући тадашњим студентима теологије из Грчке на нашем Православном богословском факултету. Стога, остаје нада да ћемо се и у будуће заједно окопљати.

На празник Светог Симеона Мироточивог гости из Грчке су појали на светој Литургији у цркви Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру, одакле су се упутили у Крушевац где ће такође приредити концерт.

Повезане вести

Вести