ЧЕТВРТАК, 27. 12. 2018 - 12:50

Извор: in4s.net

Новак најбољи спортиста Европе

Новак Ђоковић је освојио прво место у избору за најбољег спортисту Европе 2018. године који је организовала Пољска новинска агенција (ПАП), а у гласању су учествовале 23 европске новинске агенције. пољска агенција ово признање додељује већ шест деценија, а Ђоковићу је ово трећа титула коју је освојио у веома јакој конкуренцији, преноси Фонет.

АТР World Tour
Новак Ђоковић

Новаку Ђоковићу, који је ове године освојио Вимблдон и УС Опен, вративши се на прво место АТП листе, титула најбољег спортисте Европе припала је са 145 бодова, на другом месту је капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић са 132, а трећи је светски првак у Формули 1 Британац Луис Хамилтон са 114 бодова.

У првих десет су још скијашица/сноубордерка Естер Ледецка, бијатлонац Мартин Фуркад, скијаш Марсел Хиршер и крос-кантри скијашица Марти Бјерген, фудбалер Антоан Гризман, атлетичар Кевин Мајер, тенисерка Симона Халеп и ски скакач Камил Стох.

Најбољег спортисту Европе пољска агенција ПАП бира већ шест деценија – од 1958. године, преноси РТС.

Први тенисер света Новак Ђоковић објавио је распоред за први део сезоне који званично креће на турниру у Дохи, преноси Танјуг.

Пре тога, српски ас учествује на егизибицији у Абу Дабију од петка до недеље, што ће му бити припрема за годину у којој брани прво место на АТП листи и два грен слема – на Вимблдону и УС опену.

После Дохе (31. децембар – 5. јануар) Ђоковић игра у Мелбурну на Аустралијан опену (14. – 27. јануар), а потом је испланирао наступе на Мастерсима у Индијан Велсу (7. – 17. март), Мајамију (20. – 31. март), Мадриду (5. – 12. мај) и Риму (12. – 19. мај)

Ђоковића чекају и наредна два грен слема – Ролан Гарос (26. мај – 9. јун) и Вимблдон (1. – 14. јул).

Наравно, увек постоји могућност за изменама у распореду.

Вести