СРЕДА, 4. 4. 2018 - 23:54

Извор: ТВ Храм

Лазаревић: "Велики четвртак је дан када је Господ Исус Христос установио Свету Тајну Причешћа"

Дане страдања православни хришћани треба да посматрају кроз призму радости. То је на предавању у Вазнесењској цркви у Београду поручио Јован Лазаревић, професор београдске Богословије Светог Саве.

ТВ Храм
Професори београдске Богословије Светог Саве: Јован Лазаревић и ђакон Бошко Савић

У препуној сали парохијског дома храма Вазнесења Господњег присутне је у име братства храма поздравио ђакон Бошко Савић, такође професор београдске Богословије, након чега је уследило предавање професора Лазаревића који је говорио о страдању Господа Исуса Христа, о Старом Завету који је био "васпитач до Христа" али и љубави као испуњењу.

Професор Лазаревић истакао је значај Великог четвртка и поучио присутне да дане страдања у којима се налазимо требамо посматрати кроз призму радости:

"Велики четвртак је дан када је Господ Исус Христос установио Свету Тајну Причешћа. Период у коме се налазимо а који следи након Великог Четвртка јесу дани страдања. Дане страдања православни хришћани треба да посматрају кроз призму радости. Радости, јер након смрти долази васкрсење, а васкрсењем долази вечни живот" - истакао је професор Лазаревић.

Након предавања уследила су веома инспиративна питања окупљених верника и заједничка жеља да дан Васкрсења Господа Исуса Христа дочекамо у миру и љубави.

Повезане вести

Вести