НЕДЕЉА, 17. 1. 2021 - 09:19

Извор: Епархија горњокарловачка

Бискуп пожешки и Епископ пакрачко-славонски посетили Епархију горњокарловачку

Бискуп пожешки монс. др Антун Шкворчевић и Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски господин Јован у пратњи домаћина Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког господина Герасима дана 15. јануара 2021. године, у поподневним часовима cy посетили територију Епархије горњокарловачке погођену низом разорних земљотреса у децембру 2020. године

Епархија горњокарловачка

Епископи и Бискуп су обишли храм Рођења Пресвете Богородице у Глини, након чега одлазе у село Равно Рашће где обилазе породицу Векић и породицу Ногић. У селу Мајске Пољане су посетили храм Васкрсења Господњег који је након земљотреса потпуно уништен.

У повратку су посетили Саборни храм Светог оца Николаја у Карловцу где су их дочекали архимандрит мр Наум, протопрезвитер Дарко Дугоњић старешина храма и ђакон Будимир Кокотовић, секретар Епархије горњокарловачке. За све госте је уприличен пријем и трпеза љубави у Епархијском двору.

У разговору Епископ Герасим је упознао уважене госте са последицама земљотреса и страдањем народа и светиња на просторима своје Епархије.  Епископи Јован, Герасим и Бискуп Антун Шкворчевић су у срдчаним разговорима разменили мишљења о помоћи и подршци банијским породицама чија је егзистенција угрожена недавним земљотресима. Епископ Герасим се том приликом захвалио уваженим гостима на посети, а нарочиту захвалност је исаказао Бискупу пожешком монс. др Антуну Шкворчевићу на финансијској помоћи Епархији горњокарловачкој.

Повезане вести

Вести