СРЕДА, 18. 11. 2020 - 15:54

Извор: Слово љубве

Источно Сарајево наредне године добија нови саборни храм на платоу Србија

„Са благословом Митрополита дабробосанског Г. Хризостома и уз добру вољу локалних власти општине Источно Ново Сарајево на челу са начелником г. Љубишом Ћосићем, градиће се нови, саборни храм у Источном Сарајеву, посвећен Христу Спаситељу“, рекао је за Радио "Слово љубве" протојереј Младен Микавица, парох которачки, Митрополија дабробосанска.

Слово љубве

Митрополит Г. Хризостом је увидео потребе верног народа који је настањен на подручју града Источно Сарајево, тачније општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, као и динамику развоја ових општина и због тога је иницирао  проналажење погодне локације за градњу саборног храма, рекао је о. Младен.

После краћег временског периода и потраге за одговарајућим решењем, са благословом Владике Хризостома, одлучено је да је најпогоднија локација за изградњу храма на подручју општине Источно Ново Сарајево,  на платоу новог трга Србија.

О. Младен наводи да ће у предстојећем периоду до почетка нове грађевинске сезоне бити припремљена неопходна пројектна и грађевинска документација, како би грађевински радови на овом историјском делу отпочели наредне године, чим то временске прилике и дозволе.

Повезане вести

Вести