ЧЕТВРТАК, 15. 3. 2018 - 09:00

Извор: Православие.ру

Нова издања руских духовника у Београду

У петак 16. марта са почетком у 19 часова у Вазнесењској цркви у Београду, а у суботу 17. марта са почетком у 18 часова (након акатиста који почиње у 17 часова) у храму светог оца Николаја у Земуну, биће представљена књига „Разговори са старцем Илијом“. Поред тога публици ће бити представљена нова књига протојереја Андреја Ткачова „Да не би отишли“.

Православие.ру
Нова издања руских духовника

На промоцији ће говорити јеромонах Игнатије (Шестаков), сабрат Сретењског манастира из Москве.

Књига „Разговори са старцем Илијом“ као и књига „Да не би отишли“ протојереја Андреја Ткачова представља заједнички пројекат издавачке куће „Бернар“ и српске верзије портала Православие.ru.

Читаоци портала су већ имали прилику да се упознају старцем Илијом (Ноздриним) кроз беседе и интервјуе које су новинари различитих ТВ канала и радио станица водили са њим. Већина тих дијалога је ушла у овај омањи зборник.

Име архимандрита Илије Ноздрина је добро познато како у Русији, тако и у Србији. Не тако давно, духовник је посетио Београд где се лично поклонио светињама престоног града. Издавачи су желели да овом књигом ближе упознају српске читаоце са мислима једног од најпознатијих руских духовника.

У својим беседама и интервјуима отац Илија се дотиче многих питања у вези са духовним животом и свакодневницом, која толико брину савременог хришћанина. Књига која ће овом приликом бити представљена, прво је штампано издање беседа схиархимандрита Илије (Ноздрина) на српском језику.

Српска читалачка публика је већ добро упозната са протојерејем Андрејем Ткачовим, и нова књига ће, како сматрају приређивачи, привући велику пажњу и постати прелепо духовно штиво.

Време одржавања: Петак, 16. март са почетком у 19 часова

Место одржавања: Вазнесењска црква, Адмирала Гепрата 19, Београд

17. март

Време одржавања:Субота 17.март са почетком у 18 часова (након акатиста који почиње у 17часова)

Место одржавања: храм светог оца Николаја, ул.Његошева 45, Земун

Повезане вести

Вести